У Києві для 400 внутрішніх переселенців з Луганщини облаштували тимчасове житло

Дата: 21 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві для 400 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини облаштували тимчасове житло у гуртожитку Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

“Це вдалося зробити завдяки підписаному меморандуму між Лисичанською міською військовою адміністрацією та Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова”, – інформують у пресслужбі.

Зазначається, що в гуртожитку для ВПО передбачені кімнати на двох, трьох та чотирьох осіб, а у кожному блоці є кухня, санвузол та душова. На першому поверсі гуртожитку є кімната для прання, кабінет медичної допомоги та приміщення для надання консультацій.

 “Наразі є вільні місця. Проживання безоплатне. Оплата здійснюється тільки за комунальні послуги“, – повідомили в Мінреінтеграції.

Нагадаємо, у квітні поточного року в місті Чернівці на вулиці Шкільній створили прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Там можуть проживати одночасно понад 50 людей. 

Раніше ZMINA повідомляла, що у березні цього року український уряд ухвалив постанову, яка забороняє виселяти представників вразливих категорій внутрішніх переселенців із житла для тимчасового проживання до кінця воєнного стану.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над формуванням повного переліку місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter