У Києві дерусифікували ще 32 топоніми, зокрема й бульвар Дружби Народів

Дата: 08 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У четвер, 8 грудня, депутати перейменували ще 32 вулиці, провулки та бульвари, назви яких пов’язані з Росією та Радянським Союзом. Зокрема, бульвар Дружби Народів відтепер називатиметься на честь фундатора української армії Миколи Міхновського.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Фото: Соціальна інформаційна платформа

“Процес дерусифікації в столиці триває. І це важливо. Особливо під час варварської війни, якою росія намагається знищити Україну, заморозити українців узимку. Ми повинні позбавитися символів і назв, пов’язаних з країною-агресором, випровадити старі радянські та російські назви зі столиці України назавжди. Росія не має жодного права на окупацію нашої території, нашої культури, на переписування нашої історії”, – наголосив Кличко.

На сьогоднішньому засіданні Київради ухвалили нові назви ще 32 міських об’єктів. 

Приміром, у Дарницькому районі провулок Енгельса віднині називатиметься провулком Богдана-Ігоря Антонича, провулок Тургенєва – провулком Олександра Барвінського, вулиця Енгельса – вулицею Опанаса Сластіона.

У Деснянському районі вулицю Кутузова перейменували на вулицю Івана Кожедуба.

У Подільському районі вулицю Достоєвського переназвали на честь Енді Воргола.

У Соломʼянському районі вулицю Зої Космодем’янської перейменували на вулицю Софії Галечко.

З повним списком перейменованих топонімів можна ознайомитися на сайті Київської міської ради.

Мер Києва також додав, що в столиці вже перейменували 237 міських об’єктів. Так, зокрема, у листопаді Київрада дерусифікувала 12 вулиць столиці, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим. 

Нагадаємо, що 27 жовтня Київська міська рада на засіданні дерусифікувала 49 вулиць, провулків та площ. Приміром, у Шевченківському районі вулиця Пушкінська названа на честь Євгена Чикаленка, вулиця Некрасівська стала вулицею Івана Драча, Краснодарська – вулицею Ґолди Меїр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter