У Криму засудили кримськотатарського діяча, зокрема за допис про геноцид Росії в Україні

Дата: 24 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконна “суддя” так званого “Червоногвардійського районного суду” Христина Пікула розглянула протокол про адміністративне правопорушення щодо голови Центрвиборчкому Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва та призначила покарання у вигляді двох діб арешту.

Про це інформує правозахисна організація “Кримський процес”

Чоловіка визнали винним у “демонстрації нацистської символіки” за публікацію у 2014 році. У ній містилася фотографія сімферопольської синагоги, яку вандали прикрасили графіті, зокрема із свастикою, намальованою на стіні.

Засідання пройшло у закритому режимі через антитерористичні заходи. “Суддя” проігнорувала клопотання ЗМІ про те, щоб журналістам дозволили висвітлювати судовий процес.

\

Як відомо, уранці близької 7-ї години в будинку Заїра Смедляєва окупаційні силовики незаконно провели обшук, після якого його затримали і доставили до місцевого “відділку поліції”. Там на нього склали два протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 20.3 та 20.3.3 КоАП РФ.

Другий протокол стосувався “громадських дій, створених задля дискредитації використання Збройних сил Російської Федерації” через допис, у якому чоловік назвав “спецоперацію” геноцидом. За ці дії Пікула незаконно призначила йому покарання у вигляді 40 тисяч рублів.

Нагадаємо, 16 березня незаконне формування, що називає себе “Білогірським районним судом” засудило ветерана кримськотатарського руху, громадського діяча та правозахисника Абдурешита Джеппарова. Окупаційні силовики звинуватили його в порушенні ст. 20.3 КпАП РФ за публікацію в серпні 2019 року відеоролика з нацистською символікою.

Як відомо, у лютому 2020 року Центр прав людини ZMINA та Кримська правозахисна група оприлюднили інформаційно-аналітичну доповідь про згортання свободи слова в тимчасово окупованому Криму. З кінця лютого 2014-го до вересня 2019 року правозахисники зафіксували понад 300 порушень прав журналістів в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter