Правозахисника Абдурешита Джеппарова заарештували на 15 діб

Дата: 16 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “Білогірським районним судом”, розглянуло матеріали про адміністративне правопорушення щодо ветерана кримськотатарського руху, громадського діяча та правозахисника Абдурешита Джеппарова. Окупаційні силовики звинуватили його в порушенні ст. 20.3 КпАП РФ за публікацію в серпні 2019 року відеоролика з нацистською символікою.

Про це повідомляє правозахисна організація “Кримський процес”

Засідання проходило без участі слухачів. На сайті незаконного формування також не було розміщено інформацію про місце, час засідання та “головуючого” в цьому процесі.

За словами адвокатки Еміне Авамільової, “суд” визнав Абдурешита Джеппарова винним та призначив покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту. Сторона захисту планує оскаржити постанову.

Також адвокатка пояснила, що в “суді” Джеппаров не заперечував, що ролик опублікував він. Як відомо, правозахисники репостнув відеозапис з уривками програми “Би-Би-Сева”, у якому радіоведучий Сева Новгородцев розповідає про схожість мотиву радянської та нацистської пісні. 

 

Проте водночас він наголосив, що відео було оприлюднене з пізнавальною метою про автора музичних творів, а не для демонстрації нацистської символіки.

Як відомо, під час затримання Абдурешита Джеппарова біля його будинку зібралися небайдужі громадяни. У момент, коли автобус із затриманим від’їжджав від будинку, відбулася суперечка, після якої співробітники незаконного “Центру з протидії екстремізму” затримали Февзі Якубова та Мухаммеда-Алі Джеппарова. Водночас вони стріляли в повітря та погрожували присутнім відкрити вогонь на ураження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter