У Криму “суд” почав розглядати справу проти Рефата Чубарова

Дата: 22 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд Криму” почав розглядати по суті кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. 

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Окупаційна влада в тимчасово окупованому Криму інкримінує Рефату Чубарову порушення ч. 1 ст. 212 КК РФ (“Організація масових заворушень”) та двох епізодів ст. 280.1 КК РФ (“Публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”).

На офіційному сайті “Верховного суду Криму” інформація в цій справі прихована. Слухачів у будівлю суду також не пускають, посилаючись на розпорядження адміністрації суду про заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Повідомляється, що “суддя Верховного суду Криму” Сергій Погребняк 22 червня заявив самовідвід у цій справі. Підставою для цього стала участь судді в справі Ахтема Чийгоза та інших учасників справи 26 лютого.

“Це однозначно політичні репресії. Справа не тільки проти Рефата Чубарова, але й проти всього кримськотатарського народу”,заявив адвокат Микола Полозов, який збирається стати адвокатом у цьому процесі.

Адвокат Николай Полозов о сегодняшнем судебном заседании по делу председателя Меджлиса крымскотатарского народа Рефат Чубарова. Симферополь. 22.06.2020

Опубліковано Nariman Dzhelyal Понеділок, 22 червня 2020 р.

Як відомо, 23 березня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Рефата Чубарова за “організацію масових безладів” у Сімферополі 26 лютого 2014 року та звинуватив у “масових заворушеннях і публічних закликах до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії”

За версією слідства, 25 лютого 2014 року Чубаров, знаючи про позачергове засідання сесії депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, де планувалося розглянути питання про звіт республіканського уряду, для зриву засідання доручив своєму заступникові Ахтему Чийгозу організувати масові заворушення біля будівлі Верховної Ради й особисто керувати прихильниками Меджлісу, які брали в них участь.

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Акція має на меті “сприяння міжнародним організаціям, включно з ООНОБСЄЄСРадою Європи та іншими, в реалізації іміджу ухвалених рішень на підтримку суверенітету, незалежності, єдності й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”.

Вони розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Через коронавірусну інфекцію Меджліс переніс акцію “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності” на пізніший час з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter