У Криму школярів агітують вступати до вишів незаконного формування “МВС Республіки Крим”

Дата: 25 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У школах Керчі, Феодосії та Ленінського району тимчасово окупованого Криму незаконні “поліцейські” проводять зустрічі з учнями, на яких агітують вступ до вищих навчальних закладів системи МВС Росії.

Повідомляє незаконне формування, що називає себе “МВС Республіки Крим”.

Незаконне формування проводить подібні зустрічі “в межах профорієнтаційної роботи зі зростаючим поколінням та з метою популяризації серед молоді служби в органах внутрішніх справ”.

Агітація учнів 10–11 класів проводилася у школі №10 Керчі, Багерівській школі №2.

“Поліцейські розповіли майбутнім випускникам про порядок вступу до юридичних ВНЗ системи МВС Росії, особливості навчального процесу та вимоги, що висувають до кандидатів… У своїх виступах поліцейські розповіли школярам про соціальні гарантії, які держава надає поліцейським. Сьогодні це повне державне забезпечення, пільги”, – мовиться у повідомленні.

Формування також повідомляє, що так званий очільник “ВМВС Росії” у м. Євпаторії Дмитро Стрюков взяв участь в складанні присяги учнями “поліцейського” кадетського класу у 11-й загальноосвітній школі м. Євпаторії. 

“Сьогодні ви прийняли серйозне рішення – принесли урочисту клятву служіння нашій батьківщині. Це дуже вагомий крок у вашому житті. Бажаю вам бути гідними продовжувачами справи старших товаришів і гордо нести звання кадета”, – звернувся до дітей Стрюков.

 

Керівник незаконного формування у Євпаторії провів зі школярами “урок мужності”, під час якого він розповів “про історію Росії, її традиції, роль і місце правоохоронних органів у системі органів держави та особливості несення служби в органах внутрішніх справ”.

Як відомо, залучення дітей до списків підконтрольних державі-окупанту формувань або організацій, а також пропаганда на окупованих територіях служби в армії держави-окупанта є порушенням міжнародного права.

Українські правозахисники неодноразово звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в тимчасово окупованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

Російська влада відкриває у кримських школах кадетські класи та проводить набір у військово-патріотичний рух “Юнармія”. Дітей вчать розбирати зброю і стріляти, носити камуфляж та ходити строєм.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя спільно з Кримською правозахисною групою скерували до Міжнародного кримінального суду в Гаазі подання з інформацією про мілітаризацію дітей у Криму.

Про мілітаризацію дітей в анексованому Криму повідомляли також правозахисники з Human Rights Watch.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter