У Криму поховали щонайменше 32 вбитих громадян України, які воювали за російську армію, – постпред президента в АРК

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє про поховання в Криму щонайменше 54 солдат Збройних сил РФ. 
 
Про це йдеться в оперативному зведенні відомства з посиланням на відкриті джерела. 
 
© Людмила Янкіна / ZMINA

У президента вважають, що 32 загиблих з цієї кількості солдат, ймовірно, є громадянами України.

“За нашими спостереженнями, протягом останнього тижня кількість повідомлень про поховання російських військових у тимчасово окупованому Криму збільшилася вдвічі. При цьому кількість поховань може бути більшою, оскільки частина з них відбувається без висвітлення. Інформація уточнюється”, – мовиться в повідомленні.
 
Також у представництві нагадали, що військове керівництво РФ та керівники окупаційних адміністрацій Криму приховують реальні втрати особового складу потонулого крейсера “Москва”.
 
Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, Росія продовжує формувати додаткові підрозділи в окупованому Криму. Їх планують використати для підтримки бойових дій основних сил у другому ешелоні, охорони адміністративних будівель та важливих об’єктів інфраструктури на захоплених після 24 лютого територіях. 
 
Крім того, представництво з посиланням на Генштаб ЗСУ інформує, що, щоб не допустити зриву незаконної весняної призовної кампанії в тимчасово окупованому Криму, з 30 квітня виїзд та в’їзд на півострів окупанти, ймовірно, заборонять.
 
“Крим.Реалії” повідомляє, що в Криму збільшують на третину заробітну плату контрактникам, які братимуть участь у війні проти України. 

Якщо в березні у “військовому комісаріаті Криму” повідомляли, що заробітна плата контрактників, які виконують спеціальні завдання, становитиме 200 тисяч рублів на місяць, тепер сума щомісячної оплати зросла на третину – до 300 тисяч рублів і 113 373 гривень на місяць.

Оголошення про набір контрактників на півострові розповсюджують підконтрольні Кремлю ЗМІ. 

Раніше Представництво президента України в АР Крим повідомило, що в Криму лікарні стають повноцінними шпиталями для російських солдатів, які зазнали поранень під час війни Росії проти України. За даними української влади, на півночі Криму розгорнуто мобільні шпиталі та крематорії.

Напередодні Представництво президента України в АРК оприлюднило дані, які можуть допомогти громадянам України в окупації скласти план здавання в полон. Інструкція стосується як окремих осіб, так і цілих груп та підрозділів. Відомство неодноразово роз’яснювало, що Україна не переслідуватиме кримчан, яких Росія змушує воювати проти своєї держави. Навпаки, українські правоохоронні органи розглядають таких громадян як потерпілих. 

За даними Прокуратури АР Крим та м. Севастополя, за роки окупації Росія призвала щонайменше 34 тисячі кримчан до лав своєї армії. Це є порушенням Четвертої Женевської конвенції (ст. 51, ст. 147) та воєнним злочином відповідно до Римського статуту Міжнародного кримінального суду (ст. 8 (2)(a)(v).

Представництво президента в АРК просить кримчан надсилати їм оперативну інформацію про становище на півострові на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter