У Криму окупаційний суд залишив у СІЗО шістьох бахчисарайських активістів

Дата: 18 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму Київський “райсуд” Сімферополя продовжив арешт у СІЗО активістам із Бахчисарая, кримським татарам Сейдамету Мустафаєву, Ремзі Неметуллаєву, Абдулмеджиту Сейтумерову, Аметхану Умерову, Руслану Асанову та Ельдару Якубову.

Вони залишаться під вартою до 22 липня 2024 року, повідомив “Кримській солідарності” адвокат Еміль Курбедінов.

Джерело: “Кримська солідарність”

Під час засідання адвокат, який представляв інтереси Сейтумерова, клопотав про розгляд домашнього арешту для свого підзахисного. На переконання юриста, слідчі ФСБ не змогли пояснити в суді, чому активістів утримують під вартою в СІЗО, окрім як тяжкістю статті, за якою їх підозрюють.

“Єдиною підставою чому хлопців утримують в ізоляторі є те, що вони відмовилися обмовити себе та інших”, – сказав Курбедінов.

Нагадаємо, 29 лютого 2024 року о четвертій ранку окупаційні силовики ввірвалися до будинків шістьох кримських татар – Сейдамета Мустафаєва, Ельдара Якубова, Абдулмеджита Сейтумерова, Руслана Асанова, Аметхана Умерова та Ремзі Німетулаєва.

П’ятеро чоловіків – цивільні активісти та багатодітні батьки, а в Сейтумерова нещодавно народилася дитина. Абдулмеджит – рідний брат політв’язнів з Бахчисарая Османа та Сейтумера Сейтумерових, заарештованих у березні 2020 року та засуджених до 17 та 14 років позбавлення волі.

Усіх шістьох неодноразово затримували на акціях на підтримку інших арештованих кримських татар. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Криму оштрафували кримськотатарську активістку, правозахисницю та журналістку Лутфіє Зудієву за частиною 2 статті 13.15 КпАП РФ – “Зловживання свободою масової інформації”.

Журналістка та її захист висловили незгоду з рішенням “суду” й оскаржуватимуть його.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter