У Криму незаконний “суд” оштрафував незалежну кримськотатарську газету “Кирим”

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний “Київський районний суд” тимчасово окупованого Сімферополя визнав кримськотатарську газету “Къырым” винною в “дискредитації” збройних сил РФ. Окупанти ініціювали адміністративну справу через публікацію тексту про часткову мобілізацію в Криму у вересні 2022 року, коли до російської армії забирали велику кількість кримських татар.

Про це інформує правозахисна організація “Кримський процес”.

“Суд” побачив у публікації про мобілізацію ознаки “дискредитації російської армії” через оприлюднення начебто неправдивих відомостей і оштрафував на 300 тисяч рублів.

Нагадаємо, що 17 травня в окупованому Криму співробітники “Центру протидії екстремізму” провели обшуки в будинках головного редактора газети “Кирим” Бекіра Мамутова та засновника цього медіа Сейрана Ібрагімова. Останньому під час слідчих дій стало зле.

Після обстеження приватних домоволодінь співробітники поліції попрямували до редакції газети. Адвоката Едема Семедляєва не допустили до будівлі для надання юридичної допомоги.

На обох журналістів склали протоколи про адміністративні порушення. Це не перший випадок переслідування незалежних журналістів цієї газети в Криму. 

За останні два роки ZMINA зафіксувала 162 факти переслідувань та тиску на кримських журналістів. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що щонайменше 28 українських професійних медійників і громадянських журналістів, зокрема в окупованому Криму, перебувають у неволі внаслідок незаконних затримань, захоплень у полон, облудних звинувачень і фальсифікованих “судових процесів” російських окупантів на території України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter