У Криму кільком активістам вручили застереження про “неприпустимість несанкціонованих акцій”

Дата: 21 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Криму російські силовики вручили декільком кримськотатарським активістам застереження про “неприпустимість несанкціонованих акцій” 26 лютого.

Про це повідомляють у “Кримській солідарності”.

⚡️ АКТИВИСТАМ КРЫМСКОТАТАРСКОГО НАРОДА ВРУЧАЮТ ПРЕДОСТЕРЕЖЕНИЯ В КАНУН 26 ФЕВРАЛЯ19 февраля 2020 года сестре лидера…

Опубліковано Крымская солидарность Пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

23 лютого – день пам’яті муфтія мусульман Криму, Польщі, Білорусії та Литви Номана Челебіджихана. Цього дня мусульмани на півострові проводять молебні, покладають квіти до севастопольської в’язниці, де перебував Челебіджихан та де він і був убитий. 

Застереження від силовиків отримали сестра лідера Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Діляра Сейтвелієва, а також голова ЦВК кримськотатарського народу Заїр Смедля. Силовики вважають, що саме вони є організаторами “акції екстремістського характеру”, яка нібито готується на півострові в період із 23 до 26 лютого 2020 року.

“Це типове застереження, яке виписують усім активістам. Пов’язане воно з майбутніми знаковими для кримських татар датами. Це 23 лютого. Це день пам’яті жертв. Ми солідарні з депортованими чеченським і інгушським народами і традиційно проводимо молебні”, – прокоментував вручення документу Смедля та додав, що вважає це тиском.

У вручених застереженнях російські силовики підкреслили для активістів те, що їх можуть притягнути до відповідальності, якщо вони порушать “федеральні закони”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter