У Кремлі доручили організувати соцвиплати мешканцям ОРДЛО, які мають російські паспорти

Дата: 30 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду забезпечити жителів окупованого Донбасу з російськими паспортами соціальними виплатами через російський портал “Держпослуги”. У Міністерстві закордонних справ України назвали це черговим порушенням суверенітету країни.

Про це йдеться у переліку доручень, оприлюдненому на сайті Кремля.

Джерело: TASS

Зокрема, пропонується, щоб громадяни РФ, які мешкають у непідконтрольних українській владі районах Донецької та Луганської областей, мали можливість подати заяви на отримання виплат і пільг без реєстрації на території Росії. 

Також Володимир Путін доручив “за необхідності подати пропозиції щодо зміни порядку надання відповідних соціальних виплат та пільг”. 

У Міністерстві закордонних справ України обурені такою ініціативою.

Про це йдеться у заяві МЗС.

Розглядаємо оприлюднення доручення президента РФ щодо надання мешканцям тимчасово окупованої частини Донецької і Луганської областей соцвиплат через російський портал “Держпослуги” як чергове порушення суверенітету України, спрямоване на продовження примусової інтеграції населення тимчасово окупованих територій нашої держави у російський політичний, економічний і гуманітарний простір”, — зазначили у відомстві.

Там повідомили, що це рішення ухвалили під час того, як на кордони стягнено десятки тисяч російських військ, і такий крок не сприяє деескалації ситуації.

Україна вимагає від РФ скасувати ухвалене рішення, припинити подібні гібридні провокації та утримуватися від кроків, що ускладнюють дипломатичний процес.

Нагадаємо, днями російські депутати від комуністичної партії внесли на розгляд Державної думи проєкт ухвали, в якій пропонують звернутись до президента Володимира Путіна щодо визнання так званих “ДНР” та “ЛНР” незалежними державами. 

На думку української влади, видання російських паспортів є елементом репресивної політики, а тому правоохоронці відкривають кримінальні провадження за такими фактами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter