У католицькій церкві Іспанії вибачилися за сексуальне насильство над дітьми з боку духовенства, однак заперечили його масштаби

Дата: 01 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Представники католицької церкви Іспанії попросили вибачення в жертв сексуального насильства. Це сталося після того, як минулого тижня незалежна комісія опублікувала інформацію, про те, що з 1940 року понад 200 тисяч неповнолітніх в Іспанії зазнали сексуального насильства з боку духовенства. 

Про це повідомляє Reuters.

Президент Конференції єпископів Іспанії Хуан Хосе Омелья-і-Омелья. Фото: AP

Конференція єпископів Іспанії після позачергового засідання висловила “біль за шкоду, завдану деякими членами церкви сексуальними насильствами, і повторила своє прохання до жертв про прощення”.

Водночас церква поставила під сумнів точність опитування, спираючись на те, що попередні розслідування вказували на меншу кількість жертв насильства в країні.

За даними внутрішнього церковного розслідування, яке опублікували в червні, серед імовірних сексуальних насильників, які належали до духовенства Іспанії виявили 728 людей, також там ідеться про 927 жертв сексуального насильства з 1940-х років.

Нагадаємо, в Іспанії створили спеціальну комісію, яка проводила розслідування щодо сексуального насильства над неповнолітніми з боку представників римо-католицького духовенства.

У межах опитування 8 тисяч людей заявили, що дітьми зазнали сексуального насильства з боку представників духовенства. Загальної кількості опитаних комісія не назвала, але додала, що насильства зазнали 0,6% з них. Тобто йдеться про близько 200 тисяч дорослих людей в Іспанії (із близько 39 мільйонів населення країни).

Раніше ZMINA повідомляла, що в січні 2022 року на замовлення католицької церкви німецька юридична фірма Westphal Spilker Wastl (WSW) опублікувала результати розслідування, яке показало, що колишній Папа Римський Бенедикт XVI знав про насильство священників над дітьми, але нічого не зробив задля його припинення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter