У Херсоні працюють десять радіостанцій

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Херсоні працюють десять радіостанцій, серед них “Промінь”, “Українське радіо”, “Культура”, “Армія FM”, “Перець FM”, радіо НВ, “П’ятниця”, “Байрактар”, Radio ROKS, тестове мовлення розпочало “Громадське радіо”.

Про це розповів представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Херсонській області Сергій Мовчан, пише “Укрінформ”.

В Херсоні можна почути 10 радіостанцій Джерело: pixabay.com

Також після деокупації у Херсоні створили місцеве радіо X.ON. Воно вперше вийшло в ефір у річницю звільнення Херсона й близько місяця пропрацювало як інтернет-радіо.

“Коли був конкурс, подалися на частоту, отримали позитивне рішення від Нацради. Так що у нас народжується херсонське місцеве радіо”, — сказав Мовчан.

Він нагадав, що згідно із Законом “Про медіа”, переможець конкурсу зобов’язаний розпочати мовлення упродовж року з дня оприлюднення рішення про видачу ліцензії. Мовчан припускає, що це зможуть зробити оперативно, адже перші кроки у цьому напрямку вже є.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у вересні на Херсонщині фахівці запустили телевежу в Бериславському районі, що має радіус покриття близько 25 кілометрів, відновивши доступ до українських телеканалів у понад 25 населених пунктах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter