У Херсоні підірвали автомобіль із колаборантом, він загинув на місці

Дата: 24 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні підірвали автомобіль одного з найвідоміших місцевих колаборантів – Дмитра Савлученка. Він загинув на місці.

Про це повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Дмитро Савлученко. Фото: Букви

“У наших партизанів ще одна перемога – вбито “начальника департаменту сім’ї, молоді та спорту” окупаційної Херсонської ВЦА Дмитра Савлученка. Проросійського активіста й зрадника зранку підірвали в авто в одному з дворів Херсона”, – розповів чиновник.

За даними місцевих ЗМІ, автомобіль вибухнув у той момент, як колаборант в нього сідав. Разом з Савлученком нібито загинула і його охорона.

Згодом російські медіа підтвердили, що Савлученко загинув внаслідок “теракту”.

Відомо, що колаборант був членом проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя”. Впродовж багатьох років він займався антиукраїнською діяльністю в Херсонській області.

Після Революції гідності у Савлученка були конфлікти із місцевими патріотичними організаціями. Тож у 2014 році зрадник виїхав до Москви. У 2016 році він повернувся до Херсона. Савлученко влаштувався на роботу в банк і брав участь у проросійських заходах.

Він був кореспондентом вже забороненого в Україні телеканалу “Наш” та активістом також забороненої партії Євгенія Мураєва. У 2020 році Савлученко працював у передвиборчому штабі колаборанта Володимира Сальдо та балотувався від його блоку до Дніпровської райради. З початку повномасштабного вторгнення Росії почав співпрацю з окупантами.

Нагадаємо, що 18 червня у Херсоні на проспекті Адмірала Сенявіна вибухнула автівка колаборанта та начальника виправної колонії Євгена Соболєва. Під час вибуху чоловік перебував всередині, є інформація про його поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter