У Херсоні окупанти змушують школи переводити навчання на російські освітні програми – розвідка

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна адміністрація Херсона провела збори директорів місцевих шкіл, де їм висунули вимогу з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими освітніми програмами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Фото: Херсонська міська рада

З близько 60 присутніх директорів шкіл пропозицію прийняли лише двоє. Їм доручено провести збори своїх педагогічних колективів та змусити підлеглих переоформитися за російським законодавством, уклавши договори з окупаційною адміністрацією.

“Очевидно, що окупаційна адміністрація Херсона не має достатніх фінансових ресурсів із забезпечення життєдіяльності міста в умовах окупації. До того ж у найближчій перспективі надходження цих фінансових ресурсів не планується”, – йдеться в повідомленні.

Раніше в Херсоні росіяни та колаборанти вже закликали освітян готуватися до навчання за новою програмою та їздити до Криму для “підвищення кваліфікації”. Але ще тоді фактично всі директори шкіл заявили про те, що їх це не влаштовує.

Нагадаємо, що в Енергодарі окупанти та самопроголошена влада також намагаються зібрати освітян для подальшої організації навчального процесу за російськими освітніми програмами.

Крім того, у Мелітополі окупанти почали готуватися до нового навчального року. Ще в травні стало відомо, що директорка місцевого коледжу добровільно погодилася очолити незаконно створений на окупованій території орган освіти. Про своє призначення “керівницею Мелітопольського відділу освіти” вона особисто повідомила директорів усіх шкіл. Жінка вимагала від освітян окупованого міста організувати навчальний процес за російською програмою. Їй вже повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Міністерство реінтеграції України закликає освітян фіксувати факти примусу до роботи за стандартами Росії, щоб уникнути покарання через колабораціонізм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter