У Харкові знайшли останки 18-го загиблого в “Епіцентрі”: слідчі й криміналісти працюють цілодобово

Дата: 28 Травня 2024
A+ A- Підписатися

28 травня на місці російського удару по гіпермаркету “Епіцентр” у Харкові знайшли останки ще однієї людини – 18-го загиблого. Обстріл стався 25 травня.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Фото: ДСНС Харківщини

Слідчі вже ідентифікували 16 тіл загиблих унаслідок російської атаки, це 12 працівників гіпермаркету та чотири відвідувачі. Безвісти зниклими залишаються двоє людей. Поранення дістали 48 людей.

Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов розповів, що частину тіл ідентифікували шляхом проведення тесту ДНК. Це єдиний механізм, який дозволяє встановити особи цих людей.

Групи слідчих і криміналістів працюють цілодобово. Поліція вилучила всі відео з камер спостереження, за якими ідентифікує людей за зовнішніми ознаками, порівнює, хто з відвідувачів зайшов до гіпермаркету, хто вийшов.

Наразі рятувальники розчистили 10 800 м² площі гіпермаркету. Це майже 80% загальної площі будівлі. Аварійно-пошукові роботи тривають, від ДСНС залучено 178 людей та 17 одиниць техніки.

Напередодні прокурори спільно з працівниками ДСНС та слідчими СБУ і Нацполіції виявили нерозірваний боєприпас приблизно за 80 метрів від будівельного гіпермаркету, який зазнав російських авіаударів 25 травня. Правоохоронці зазначають: якби снаряд розірвався, жертв могло б бути набагато більше.

Нагадаємо, компанія “Епіцентр” заявила, що надасть родинам загиблих унаслідок російського удару по торговельному центру в Харкові 25 травня по 1 мільйону гривень. Також вона обіцяє щомісяця виплачувати по 10 тисяч гривень дітям загиблих, поки вони не досягнуть 18 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter