У Харкові затримали поліцейського, який робив “закладки”

Дата: 24 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Харкові викрили патрульного, який за допомогою “закладок” розповсюджував мефедрон.

Про це повідомили у фейсбуці Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

22-річний правоохоронець “підпрацьовував” на одному з телеграм-каналів, де замовляли наркотичні засоби та психотропні речовини. Як розповіли співробітники внутрішньої безпеки, після отримання замовлення та оплати за товар патрульний робив “закладки”, отримані кошти переказував на власний електронний гаманець, а потім – на банківський рахунок своєї співмешканки.

“Правоохоронці провели оперативну закупку в зловмисника. Експертиза підтвердила, що придбана порошкоподібна речовина містить у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину – мефедрон, обіг якої заборонено. Відразу після чергової “закладки” співробітника поліції затримали”, – повідомили в пресслужбі департаменту. 

За місцем мешкання та несення служби патрульного вже провели обшуки. Правоохоронці виявили й вилучили марихуану, психотропні речовини, ваги для наркотиків, фасувальні сліп-пакети, банківські картки та мобільні телефони. Наразі фігуранта справи затримали, а до суду подали клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
 

Нагадаємо, що нещодавно на Львівщині викрили чинних та колишніх поліцейських, які продавали особливо небезпечні наркотики. Як з’ясували слідчі, для покращення показників роботи правоохоронці також фальсифікували провадження та штучно створювали докази, щоб притягати явно невинуватих до кримінальної відповідальності. Потенційних фігурантів підкуповували наркотиками.

За останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також вбивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських, однак керівництво Нацполіції радить “не вішати ярлики на весь багатотисячний колектив”. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter