У Харкові ультраправі принесли до ком’юніті-центру для ЛГБТ закривавлений хліб

Дата: 27 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Харкові ультраправі молодики принесли до ком’юніті-центру для ЛГБТ-людей закривавлений хліб.

Про це повідомили на сторінці ГО “ХЖО “Сфера”.

Ввечері 26 листопада 2019 року кілька молодиків принесли під ком'юніті-центр для ЛГБТ+ у Харкові буханку чорного хліба,…

Gepostet von Sphere, Women Association am Dienstag, 26. November 2019

Молодики прийшли під будівлю центру ввечері 26 листопада. Із собою нападники принесли буханець чорного хліба, лампадку і близько пів кілограма курячої печінки.

“Вони закидали хліб курячою печінкою, навмисне забруднивши при цьому фасад і вхід до ком’юніті-центру і налякавши співробітниць, відвідувачок та відвідувачів”, – розповіли активісти. 

Працівниці центру викликали поліцію та написали заяву про злочин на ґрунті ненависті.

Згодом на сторінці харківського осередку ультраправого угруповання “Традиція і порядок” з’явився допис щодо нападу. Його члени взяли на себе відповідальність за інцидент. 

Активісти “Сфери” вже закликали міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Головне управління Нацполіції Харківської області та особисто мера Харкова Геннадія Кернеса приділити особливу увагу цьому нападу. 

“Беручи до уваги попередні нерозслідувані напади на ком’юніті-центр та погрози на адресу активістів та активісток ЛГБТ+-спільноти Харкова, закликаємо відповідні державні органи всіх рівнів невідкладно відреагувати на дискримінацію, залякування активісток та активістів та злочини на ґрунті ненависті”, – закликали вони.

Додатково в організації вимагають створити робочу групу, тимчасову або постійну комісію в адміністрації міста щодо попередження злочинів на ґрунті ненависті та протидії дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності.

Нагадаємо, що ультраправі з угруповань “Традиція і порядок” та “Фрайкор” регулярно вчиняють напади та зривають заходи ЛГБТ-активістів у Харкові. Так, у травні цього року вони увірвалися на закритий захід, присвячений підготуванню до проведення Маршу рівності в місті. Також вони зірвали ЛГБТ-вечірку, де мали презентувати дружні до спільноти проєкти в Харкові, а ще раніше вибили вікна, закидали димовими шашками та розпилили газові балончики в ком’юніті-центрі під час дискусійного клубу. 

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Останні дослідження показали, що лише 14% українців вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. Так само погано до ЛГБТ-людей ставляться в Росії. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що менш ніж 5% з них мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter