У Харкові ультраправі зірвали ЛГБТ-вечірку

Дата: 12 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

У Харкові кілька десятків ультраправих молодиків зірвали ЛГБТ-вечірку, де мали презентувати дружні до спільноти проекти в місті.

Про це на своїй сторінці повідомив учасник заходу Василь Маліков.

Презентація мала відбутися в межах Coming Out Fest, що проходить у місті.

“Учора я чув прямі погрози і зазнав фізичної агресії з боку тих півсотні ультраправих, які не пропускали людей до місця проведення заходу. Тут уже не проходять їхні фрази “А ми хочемо прийти поговорити і висловити свою протилежну точку зору” – це не діалог, це насильство і пригнічення, того вечора вони це вже майже і не приховували”, – написав на своїй сторінці чоловік.

Відповідальність за зрив презентації взяло на себе ультраправе угрупування “Фрайкор”. Відео з місця подій вони опублікували у себе на сторінці у Facebook.

У свою чергу відвідувачі закладу повідомили, що поліція не допомагала учасникам та пасивно реагувала на присутність ультраправих. 

“Правопорядок ніхто не забезпечував, хоча з 18.20 до 20.00 точно в околицях проведення заходу була тьма поліції. Яка до клубу не дійшла”, – написала активістка Анастасія Попова

У межах фестивалю в Харкові має відбутися ще одна дискусія про видимість ЛГБТ-людей, де виступатиме боєць батальйону “Донбас” Віктор Пилипенко, який нещодавно зробив камінг-аут.

У коментарі Центру інформації про права людини відвідувачі вчорашньої презентації повідомили, що ультраправі погрожували зірвати й вищезгадану дискусію.

Нагадаємо, що це вже не перший напад ультраправих на ЛГБТ-організації в Харкові. Нещодавно група праворадикалів напала на заклад “ПрайдХаб”, де відбуваються різні дискусійні клуби та тренінги. У липні цього року група праворадикалів вже нападала на заклад. Тоді вони прийшли під час дискусійного клубу, вибили вікна, закидали приміщення димовими шашками та розпилили газові балончики. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter