У Харкові росіяни завдали подвійного удару по житловій забудові: загинули п’ятеро людей

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові в ніч на 31 травня російські військові завдали подвійного ракетного удару по щільній житловій забудові у Новобаварському районі, поціливши в пʼятиповерхівку: загинули п’ятеро людей, 25 – постраждали.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов і проінформував очільник обласної адміністрації Олег Синєгубов.

Рятувальники ліквідують наслідки ворожого обстрілу Харкова

За попередніми даними, російські військові застосували ракети С-300. Ворог учергове використав тактику подвійного удару: друга ракета влучила у забудову, коли на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці.

Станом на 9:30 31 травня відомо про п’ятьох загиблих і 25 постраждалих внаслідок влучання у житловий будинок і двоповерхову виробничу будівлю. Серед поранених – діти, медик швидкої допомоги та поліціянтка. Під завалами пʼятиповерхівки ще можуть знаходитися люди.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, від вибухів також постраждали житлові будинки, надвірні забудови, транспорт, приватні підприємства та обʼєкти торгівлі за різними адресами. Виникло пʼять пожеж.

У пʼятиповерхівці, в яку влучили російські військові, повністю зруйновані конструкції з третього по п’ятий поверх одного з підʼїздів. З напівзруйнованого будинку врятували шістьох людей, зокрема одну дитину.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що внаслідок російської атаки на будівельний гіпермаркет “Епіцентр” у Харкові 25 травня загинули 18 людей. Серед загиблих – 12-річна дівчинка, яка була серед відвідувачів закладу торгівлі.

Щонайменше 48 людей постраждали, серед них – 14 жінок і 30 чоловіків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter