Поліціянти вже ідентифікували 14 загиблих у харківському “Епіцентрі”, серед них – 17-річний хлопець

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові загалом ідентифікували 14 людей, які загинули 25 травня в “Епіцентрі” внаслідок російського обстрілу. Серед них – 17-річний хлопець, тіло якого виявили під ранок 27 травня.

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Фото: Сергій Болвінов

“Завдяки дослідженням ДНК нам уже вдалося впізнати 12 жертв ворожого удару. Особи ще двох встановили майже одразу на місці. Пошукова операція триває, ми не припиняємо цю роботу. Продовжується і ідентифікація. Повернути тіла рідним загиблих зможемо одразу, як завершаться пошуки та впізнання”, – розповів він.

За його даними, встановлено, що серед загиблих – двоє неповнолітніх.

“Тіло людини, яке знайшли зранку, належить 17-річному Кирилу. Хлопець жив у Харкові і в той день, як і десятки інших містян, прийшов до гіпермаркету. Впізнати його змогли за ДНК: зразки надала мама загиблого”, – зазначив керівник слідства. 

За словами Болвінова, 27 травня виявили останки ще однієї жертви.

“Залишки робочого одягу вказують на те, що це один з працівників гіпермаркету. Ідентифікація триває”, – додав правоохоронець.

Тим часом очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що кількість загиблих внаслідок російської атаки на “Епіцентр” збільшилась до 18. Також залишається 5 заяв щодо людей, зниклих безвісти.

Нагадаємо, що серед загиблих – 12-річна дівчинка, яка була серед відвідувачів закладу торгівлі. Відомо також про 48 потерпілих, з яких 14 жінок і 30 чоловіків. Роботи з розбору завалів тривають. У гіпермаркеті можуть ще залишатися тіла.

Слідчі встановили, що під час атаки на гіпермаркет в епіцентрі вибуху перебували щонайменше 20 людей. Пошуки ускладнюються тим, що від деяких тіл майже нічого не залишилося, а територія гіпермаркету дуже велика. Ймовірно, що у магазині є тіла людей, щодо яких не надходили заяви про зникнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter