У Грузії затримали 120 осіб, яких підозрюють у побитті журналістів під час ЛГБТ-маршу

Дата: 18 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Грузинські правоохоронці затримали 120 осіб, яких підозрюють у причетності до побиття журналістів та учасників Маршу рівності, який відбувся у столиці Грузії Тбілісі, 5 липня.

Про це повідомляє DW.

 
Усі факти насильства проти журналістів будуть розслідувані в максимально короткі терміни та всі винні будуть показово покарані“, – заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

Зазначається, що у суботу близько 300 журналістів трьох опозиційних телеканалів, а також прихильники опозиційних партій зібралися на акцію протесту під будівлею парламенту. Вони вимагали відставки Гарібашвілі та покарання тих, хто побив журналістів. Демонстранти звинуватили нинішню грузинську владу у відмові від західних цінностей і “бажанні повернутися в російський простір”.

Нагадаємо, що 5 липня в Тбілісі в межах прайд-тижня мав відбутися перший у країні Марш за права ЛГБТ. На вулиці міста, однак, вийшли сотні його противників, які вдалися до насильницьких дій: розгромили офіси двох ЛГБТ-організацій, а також масово нападали та били журналістів. 

Серед них був і оператор телекомпанії “Пірвелі” Лексо Лашкарава. 11 липня, після перенесеної складної операції, він помер у себе вдома. Ця смерть викликала великий суспільний резонанс, опозиція звинуватила владу в нездатності захистити права громадян.

Фотографія обкладинки: ua.news

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter