У Грузії під час акції проти Маршу рівності постраждали 47 представників ЗМІ

Дата: 06 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці Грузії Тбілісі під час заворушень 5 липня, влаштованих радикалами, які виступають проти проведення в грузинській столиці маршу на захист прав ЛГБТ-спільноти, постраждали 47 представників 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами й операторами.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на грузинські ЗМІ.

Джерело: rfi.fr

Як заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі під час відвідин потерпілих в одній з тбіліських клінік, те, що сталося в Тбілісі, абсолютно неприйнятно.

“Це не та Грузія, яку я знаю, це не грузинські традиції, не віра і не те майбутнє, якого ми хочемо для цієї країни. Ми не зрозуміли, що протистоянням нічого не досягнемо”, – сказала вона.

Грузія вже проходила таке раніше й не має проходити знову, заявила вона.

Нагадаємо, що 5 липня в Тбілісі в межах прайд-тижня мав відбутися перший у країні Марш за права ЛГБТ. На вулиці міста, однак, вийшли сотні його противників, які вдалися до насильницьких дій: розгромили офіси двох ЛГБТ-організацій, а також масово нападали та били журналістів. Зрештою, організатори Маршу рівності повідомили про його перенесення через неспроможність уряду убезпечити учасників та учасниць події.   

Під час контракції неподалік епіцентру заворушень також штрикнули ножем іноземця. За свідченнями очевидця, напад стався через гомофобію: потерпілого нібито атакували через сережки у вухах.  

Європейський Союз, США, Ізраїль та міжнародні організації спільній заяві засудили насильницькі напади на громадських активістів та журналістів під час контракції проти Маршу за права ЛГБТ у Тбілісі.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter