Під час заворушень проти Маршу рівності в Тбілісі поранили ножем іноземця

Дата: 05 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Під час контракції проти Маршу за права ЛГБТ у Тбілісі, яку супроводжували насильницькі дії, поранили ножем іноземця. За свідченнями очевидця, напад стався через гомофобію: потерпілого нібито атакували через сережки у вухах. 

Про це повідомляє грузинський телеканал “Формула”.  

Напад стався на вулиці Кости Хетагурова, що за 800 метрів від центру Тбілісі, де влаштували заворушення противники Маршу за права ЛГБТ. “Формула” цитує розповідь очевидця, який стверджує, що нападники ідентифікували потерпілого як гея через сережки у вухах. Спочатку чоловіка нібито побили, а потім штрикнули ножем. 

Міністерство внутрішніх справ, зазначає телеканал, заявило про затримання на місці злочину громадянина Грузії 1989 року народження. Його звинувачують у замаху на умисне вбивство. Правоохоронці не підтвердили, чи дотичні до інциденту інші нападники й чи брав затриманий участь у контракції проти Маршу рівності. 

У заяві міністерства цитують родичів затриманого, які запевняють, що він має психічні порушення. 

Нагадаємо, що сьогодні, 5 липня, у Тбілісі в межах прайд-тижня мав відбутися перший у країні Марш за права ЛГБТ. На вулиці міста, однак, вийшли сотні його противників, які вдалися до насильницьких дій: розгромили офіси двох ЛГБТ-організацій та наметове містечко під парламентом, а також масово нападали на журналістів. Зрештою, організатори Маршу рівності повідомили про його перенесення через неспроможність уряду убезпечити учасників та учасниць події. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter