Міжнародна спільнота засудила насильство та зрив ЛГБТ-маршу в Тбілісі 

Дата: 06 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Європейський Союз, а також США, Ізраїль та міжнародні організації засудили насильницькі напади на громадських активістів та журналістів під час контракції проти Маршу за права ЛГБТ у Тбілісі. 

Про це йдеться у відповідній спільній заяві. 

Побиття журналіста Раті Цверава

Також міжнародна спільнота засудила неспроможність урядовців та релігійних діячів виступити проти насильства.

“Насильство неприпустиме і не може бути виправданим. Ті, хто підбурює, або погрожує насильством, або вчиняє насильницькі дії, мають бути притягнуті до відповідальності в повному обсязі закону. Ми закликаємо всіх керівників Грузії та правоохоронних органів швидко діяти, щоб захистити тих, хто реалізує свої конституційні права на свободу слова та мирних зібрань, захистити журналістів та публічно засудити насильство”, – зауважили у зверненні. 

Нагадаємо, що 5 липня в Тбілісі в межах прайд-тижня мав відбутися перший у країні Марш за права ЛГБТ. На вулиці міста, однак, вийшли сотні його противників, які вдалися до насильницьких дій: розгромили офіси двох ЛГБТ-організацій, а також масово нападали та били журналістів. Зрештою, організатори Маршу рівності повідомили про його перенесення через неспроможність уряду убезпечити учасників та учасниць події.   

Під час контракції неподалік епіцентру заворушень також штрикнули ножем іноземця. За свідченнями очевидця, напад стався через гомофобію: потерпілого нібито атакували через сережки у вухах.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter