У Грузії двох українців ув’язнили на чотири роки за незаконний перетин кордону: МЗС висловило розчарування

Дата: 15 Липня 2021
A+ A- Підписатися

14 липня Батумський міський суд у Грузії ухвалив рішення в справі проти громадян України Юрія Хомича та Володимира Дяченка, яких обвинуватили в незаконному перетині грузинського державного кордону. Українців засудили до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомили в МЗС України. 

Юрій Хомич. Фото: Думская

У листопаді минулого року грузинські прикордонники затримали яхту Insieme, яка прямувала до Туреччини біля берегів Грузії. На борту судна перебували двоє громадян України Володимир Дяченко та Юрій Хомич, а також власник яхти – громадянин Грузії Михайло Батурин. Останній свого часу працював в охороні колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі, проти якого виступає чинна грузинська влада. 

Трьох чоловіків відправили в СІЗО, а їхні рідні та захист заявляли про те, що затримання відбулось у відкритому морі з безліччю порушень. Причиною таких дій називали політику. Рідні українців також розповідали, що грузинська сторона не повідомила вчасно Україні про затримання, а тому про нього вони дізналися від друзів. 

14 липня поточного року Батумський міський суд ухвалив рішення в справі й відправив Дяченка та Хомича до в’язниці на чотири роки. 

“Не втручаючись у процес судочинства в Грузії, закликаємо грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду та негайно звільнити громадян України”, – заявили в українському МЗС.

Наразі тимчасового повіреного Грузії в Україні викликали до МЗС, щоб висловити йому розчарування щодо рішення. Україна вважає вирок суду несправедливим і таким, що не відповідає духу дружби й стратегічного партнерства двох країн. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter