У грудні стартує черговий онлайн-курс української мови від руху “Єдині”: як зареєструватись?

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

З 4 по 28 грудня проведуть черговий онлайн-курс української мови від всеукраїнського руху “Єдині”. 

Про це розповіли на фейсбук-сторінці проєкту. 

Дошка після одного з розмовних клубів, відкритого в межах руху. Фото: фейсбук-сторінка “Єдині”

Всеукраїнський рух “Єдині” створили торік. 

Творці наголошують, що окрім освітніх проблем ті, хто переходить на українську мову, відчувають ще й психологічну проблему, тож їм треба допомогти. Так, наприклад, дорослим, які є фахівцями своєї галузі, доводиться ніби як регресувати в дитинство, сідати за парту чи бібліотечний стіл і вивчати нібито елементарні речі, пояснювали автори ідеї проєкту. 

Курси “Єдиних” уже пройшли близько 102 тисяч людей. Окрім онлайн-навчання також можна прийти до одного з понад пів сотні розмовних клубів, зокрема в деокупованих регіонах. Українську практикують у Балаклії, Чугуєві, Дергачах, Пісочині, Первомайському та Харкові, а також у Херсоні й селах Благодатне, Киселівка, Миролюбівка, Чорнобаївка, Велика Олександрівка.

Долучитися до навчання можна з будь-якої точки світу, а зареєструватись – на сайті проєкту за посиланням

Нагадаємо, що з роками кількість тих, хто спілкується українською в Україні, збільшувалась, а з початку повномасштабного російського вторгнення таких людей значно побільшало. Соціологам понад 80% громадян розповіли, що перейшли, переходять або вимагають, щоб з ними спілкувалися державною мовою. 

Попри це в Україні досі можуть, наприклад, відмовитись обслуговувати, якщо ви спілкуєтесь українською, або ж не взяти на роботу, як це було торік з айтівцем Денисом Водотійцем. Такі історії не поодинокі

Фотографія обкладинки: “Радіо свобода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter