У Греції очільник однієї з політичних партій одружився зі своїм партнером

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

30 серпня голова партії SYRIZA Стефанос Касселакіс одружився зі своїм американським партнером Тайлером Макбетом на острові Крит. Одностатевий шлюб очільника опозиції став першим у грецькій політиці.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Стефанос Касселакіс і Тайлер Макбет. Фото: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Видання пише, що Касселакіс і Макбет уперше одружилися в жовтні 2023 року в Нью-Йорку, але вирішили повторно побратися в Греції, коли це дозволило законодавство країни.

Весілля відбулося о 17:00 за місцевим часом у ботанічному саду, серед фруктових дерев, трав, спецій, лікарських та декоративних рослин, зібраних з усього світу. Впродовж попередніх чотирьох днів пара організовувала різноманітні заходи для своїх гостей. Прощальна вечірка відбулася у пляжному барі у суботу. 

Як заявив Касселакіс у телевізійному інтервʼю у жовтні 2023 року, вони з партнером мріють мати двох дітей від сурогатної матері.

Парламент Греції, попри сильну протидію, визнав одностатеві цивільні шлюби в лютому 2024 року, надавши повні батьківські права одностатевим парам, які вже мають дітей, і дозволивши таким парам усиновлювати дітей. Але подружжя ЛГБТК+ не може стати батьками за допомогою сурогатних матерів – таке право мають лише жінки, які не можуть мати дітей за станом здоровʼя.

Нагадаємо, на початку березня поточного року у Греції пара чоловіків, Ставрос Гавріліадіс і Дімітріс Елефсініотіс, уклала перший у країні одностатевий шлюб.  

Раніше ZMINA повідомляла, що 15 лютого 2024 року грецький парламент ухвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів, позиціонуючи Грецію як першу православну країну, яка зробила це.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter