У Фінляндії російського бойовика Яна Петровського лишили під вартою

Дата: 11 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Суд у Фінляндії лишив під вартою Яна Петровського – російського бойовика ультраправого угруповання “Русич”, причетного до скоєння воєнних злочинів в Україні. 

Про це повідомляє видання Yle. 

Ян Петровський. Фото: Meduza

Імені чоловіка, якого лишили під вартою, у суді не назвали, але, за даними журналістів, йдеться саме про Петровського. Нині він має ім’я Воїслав Торден

Напередодні Верховний суд Фінляндії вирішив не екстрадувати Петровського до України через погані умови утримання в українських пенітенціарних установах, утім чоловіка затримали прикордонники. 

Нагадаємо, що Ян Петровський на прізвисько Слов’ян воював на території України у 2014–2015 роках і вчиняв воєнні злочини проти українських військових. 

Петровський є одним з лідерів російського неонацистського угруповання “Русич”. ZMINA вже розповідала про це угруповання, члени якого, наприклад, закликають убивати українських дітей, проводячи над ними “наукові експерименти”. 

Бойовики “Русича” 5 вересня 2014 року із засідки розстріляли колону “Айдара” біля селища Металіст на Луганщині. Вони добивали тих, хто вижив, і катували полонених, а потім фотографувалися біля тіл убитих. 

Україна вже вимагала екстрадиції Петровського у 2016-му, коли його затримали в Норвегії, втім тоді він поїхав до Росії. 

Петровський перебуває під санкціями в багатьох країнах світу. Як і інший лідер “Русича” Олексій Мільчаков, він також воював у Сирії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter