В Енергодарі влада організує харчування для тих, хто потрапив у критичну ситуацію

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Енергодар на Запоріжжі міська влада організує харчування для тих, хто потрапив у критичну ситуацію. 

Про це повідомив очільник міста Дмитро Орлов

Енергодар. Фото: вікіпедія

Ситуація з харчами в місті скрутна, бо немає постачання. Попри це, за словами Орлова, “хліб печуть, а овочі та деякі інші сільгосппродукти продають на вулицях міста у дворах та біля магазинів”

“В разі критичної ситуації в шкільних столових будуть відкриті громадські їдальні, де один раз на день можна буде поїсти тим, у кого не залишилося жодних запасів продуктів”, – зазначив він.

Тим, хто вже опинився в критичній ситуації, мер радить зв’язуватися з головами ОСББ. 

“Але виключно в разі критичної ситуації!” – додав він. 

6 березня Орлов повідомляв, що місцеві рибалки весь свій улов безплатно віддали містянам. Рибу розподіляли через голів ОСББ та старших будинків між малозабезпеченими родинами та самотніми літніми людьми. 

Роздавання риби в Енергодарі. Фото: телеграм-канал Дмитра Орлова

Спостерігають в Енергодарі та інших населених пунктах області й великі проблеми зі зв’язком. 

Напередодні очільник міста повідомляв, що нині з міста немає можливості евакуюватися безпечно, а тому уряд з міжнародними організаціями працюють над створенням “зеленого коридору”.

Нагадаємо, що російські окупанти тимчасово захопили Енергодар 5 березня. Під час оборони міста зазнав втрат особовий склад Нацгвардії. Сьогодні, 7 березня, сотні містян прийшли на прощання із загиблими захисниками. 

Нині російські окупанти контролюють адміністративний корпус та прохідну Запорізької атомної електростанції, що розташована поблизу міста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter