У Енергодарі окупанти створили радіостанцію, на хвилях якої крутять російську пропаганду та пісні про Путіна

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Енергодарі на Запоріжжі російські окупанти запустили радіостанцію, на хвилях якої почали транслювати російську пропаганду. 

Про це повідомили у Запорізькій ОВА.

Енергодар. Фото: Freepik

Напередодні росіяни захопили у місті приміщення “Укртелекому”, а тому енергодарці, ймовірно, можуть залишитись без українського зв’язку та інтернету. 

Радіостанція, на хвилях якої транслюють російську пропаганду, отримала назву “Радіо Росія”. Окрім розповідей про вигадані перемоги армії РФ у регіоні, там також вмикають пісні, що “оспівують Путіна і велич РФ”

Загарбники почали розповсюджувати й фотографії про нібито роздавання гуманітарної допомоги пенсіонерам Енергодару. 

“Судячи з фото, продукти доставили лише чотирьом людям”, – зазначають у Запорізькі ОВА.

Також, за даними запорізьких посадовців, вороги розшукують і викрадають чоловіків з сусіднього Василівського району, закидаючи їм надумані звинувачення у вбивствах та тероризмі. Раніше колишній помічник ексміністра оборони часів Януковича Олексій Селіванов, який закликав енергодарців вступати до лав “міліції”, погрожував покараннями тим, хто не здасть окупантам “незареєстровану зброю”.

Відомо, що окупанти утворили в Енергодарі так звану “народну раду”, очільником якої зробили депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Андрія Шевчика, а також “звільнили” всіх посадовців виконавчих органів включно з міським головою Дмитром Орловим. Жодної юридичної сили та правового сенсу ці рішення не мають.

Нагадаємо, що попри тимчасову окупацію енергодарці продовжують виходити на мітинги, аби висловити своє невдоволення. Велелюдну акцію 2 квітня росіянам довелось розганяти стріляниною та мінометними чергами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter