У Донецькій області примусово евакуюють дітей із 31 населеного пункту

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У звʼязку з безпековою ситуацією примусову евакуацію дітей збираються здійснити з 31 населеного пункту в Покровському та Краматорському районах Донецької області. 

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Поліція Донеччини

Відповідне рішення схвалили на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення під час воєнного стану, яке відбулося під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Примусову евакуацію дітей планують здійснити з населених пунктів Покровського та Краматорського районів. Евакуація стосується таких сіл, як Берестки, Вовченка, Вознесенка, Дачне, Зеленівка, Зоря, Кремінна Балка, Новодмитрівка, Новоселидівка, Сонцівка, Старі Терни, Степанівка, Сухі Яли, Янтарне, а також селища Гостре і сіл Іллінівка, Березівка, Бересток, Водяне Друге, Гнатівка, Довга Балка, Зелене Поле, Калинове, Олександро-Калинове, Попів Яр, Розкішне, Русин Яр, Стара Миколаївка, Степанівка, Тарасівка, Яблунівка.

У Мінреінтеграції наголосили, що для проведення евакуації створять два приймальних пункти. У безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супровідними особами отримають безоплатне житло, гуманітарну допомогу, психологічну підтримку та інші необхідні послуги.

Евакуація з небезпечних районів здійснюється безплатно. Для отримання консультації щодо виїзду до безпечних регіонів можна звертатися на гарячу лінію Донецької ОВА за номером 0 800 408 911. Також можна повідомити про бажання евакуюватися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548 або написати через месенджери вотсап / телеграм / вайбер на номер (096) 078-84-33.

Нагадаємо, що впродовж трьох днів із прифронтової Костянтинівки та населених пунктів Костянтинівського району на Донеччині вдалося евакуювати 86 дітей. Їх вивозять у броньованих капсулах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter