У Дніпрі кількість постраждалих від російського удару зросла до 24: у місті оголосили жалобу

Дата: 19 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 19 квітня окупанти атакували Дніпро, поціливши, зокрема, у багатоповерхівку. Наразі число постраждалих збільшилося до 24. 

Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Фото: Сергій Лисак

У найбільш пошкодженому будинку продовжуються аварійно-пошукові роботи. 

“За уточненими даними, пошкоджені ще 5 багатоповерхівок і 2 приватних будинки, 3 навчальних заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини й торговельні павільйони, готель, СТО. А ще – майже півсотні авто. Потрощена й інфраструктура міста”, – зазначив він.

Фото: Сергій Лисак

Мер Дніпра Борис Філатов оголосив 20 квітня жалобу за загиблими внаслідок удару росіян по місту у ніч на 19 квітня.

З метою вшанування памʼяті жертв трагедії, яка сталася 19.04.2024 внаслідок ракетного обстрілу Російською Федерацією у місті Дніпро та області, оголосити днем трауру в місті Дніпрі 20.04.2024″, – написав очільник міста. 

У день жалоби будуть приспущені прапори на державних установах. Підприємствам також рекомендують вивісити прапори з чорними стрічками.

Фото: Сергій Лисак

Також Філатов розповів, що окупанти вдарили по обласному центру ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносців. За його словами, ця ракета має інерційну систему наведення та обирає у відкритому океані великий обʼєкт: коли йде ескадра бойових кораблів, то вона шукає найбільшу ціль.

“У будь-якому випадку, використовувати такі ракети для обстрілів міст та житлової забудови – це свідомий воєнний злочин”, – наголосив він.

У Синельниківському районі побиті понад 60 приватних осель, авто, понівечене підприємство, а також знищена сонячна електростанція. Там відомо про сімох поранених. Та щонайменше пʼятьох загиблих, серед яких – двоє дітей

Фото: Сергій Лисак

Нагадаємо, що вранці у Дніпрі зафіксували влучання у житловий будинок та інфраструктурні об’єкти. Також росіяни вдарили по Синельниковому, де поцілили у приватні будинки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter