У Чернівцях зʼявиться ще один прихисток для переселенців з інвалідністю

Дата: 14 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Чернівцях невдовзі відкриють новий прихисток для вимушених переселенців з інвалідністю. Це ініціатива громадської організації “Чернівецьке товариство людей з інвалідністю “Мрія”, яка займається підтримкою тих, хто через війну був змушений залишити свої домівки.

Про це повідомляє Департамент соцполітики Чернівецької міської ради. 

Голова організації Любов Свіріденко розповіла про широкий спектр соціальних послуг, які там надають людям, що потребують допомоги. Серед основних послуг – інформування та консультування переселенців, надання тимчасового житла, натуральна допомога (допомога в самообслуговуванні), а також тренінги з психологічної підтримки.

Організація також пропонує підтримане проживання для людей літнього віку та людей з інвалідністю, транспортні послуги, фізичний супровід для тих, хто має порушення опорно-рухового апарату. Для людей з інвалідністю організовують арттерапію, спортивно-оздоровчі та культурно-просвітницькі заходи.

Цей проєкт спрямований на створення комфортних умов для переселенців з інвалідністю. Благодійники мають на меті допомогти людям інтегруватися в нове середовище й отримати необхідну підтримку.

Нагадаємо, що в Чернівцях розпочали будівництво двох багатоквартирних будинків для переселенців. Загалом планується звести 144 квартири за кошти Європейського Союзу, який виділив на цей проєкт 10,5 мільйона євро.

За повідомленням міськради, результатом роботи стане введення в експлуатацію двох житлових будинків. Один із них матиме три секції з трьома і чотирма поверхами, а інший – дві секції по три поверхи. Загалом у цих будинках буде 144 квартири: 96 у першому і 48 у другому. Усі разом вони зможуть прийняти 615 мешканців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter