У будинку для людей з інвалідністю на сході Франції сталася пожежа: загинули 11 людей

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Вранці 9 серпня в будинку для людей з інвалідністю на сході Франції спалахнула пожежа. Спочатку там знайшли тіла дев’ятьох загиблих, а згодом – ще двох.

Про це повідомляє France TV Info.

Фото: AFP

Інформацію про 11 загиблих підтвердила місцева прокуратура. Їхні тіла виявили під завалами згорілого будинку.

Під час пожежі в приміщенні перебували 28 мешканців. Наразі її загасили, ситуація стабільна. Сімнадцятьох людей евакуювали, а одного з потерпілих доставили до лікарні.

Вдень генеральний секретар префектури департаменту Верхній Рейн Крістоф Маро казав, що на зв’язок не виходять 11 осіб. Серед них – супровідна особа та учасники групи з легкими ментальними розладами, яких привезли до регіону на відпочинок. 

Підполковник Філіп Овіллер, який керує пошуковою операцією, заявив, що пожежа, ймовірно, почалася з першого поверху пансіонату. Однак слідство ще має це підтвердити. 

Фото: AFP

До міста Венценайм, де сталася пожежа, за дорученням президента Еммануеля Макрона вже прибула прем’єрка Елізабет Борн.

Нагадаємо, що 4 червня в Німеччині сталася пожежа в притулку, де мешкають біженці з України. Внаслідок цього загинула одна дитина, ще 10 людей травмувалися. Причини пожежі зʼясовують правоохоронці.

У притулку, який унаслідок пожежі став непридатним для проживання, зареєстровано 245 людей. Їх перевели до іншого центру приймання біженців, що розташований у сусідньому Гермсдорфі.

Крім того, у німецькому муніципалітеті Грос-Штремкендорф майже вщент згорів гуртожиток для українських біженців. Правоохоронці розглядають підпал як основну версію. На момент займання в гуртожитку було 14 людей, вони не постраждали, оскільки встигли вчасно залишити приміщення. 

Після цього інциденту Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав німецьку владу провести неупереджене та швидке розслідування, а країни ЄС – утриматися від надання прихистку росіянам призовного віку, які ухиляються від мобілізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter