У Британії розробили додаток, що допоможе боротися з поліцейським свавіллям

Дата: 06 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Британії розробили додаток, що дозволяє реєструвати зустріч із поліцією, щоб згодом боротися з можливим свавіллям і порушення прав людини.

Про це повідомляє видання “Закон і бізнес”.

Застосунок, за задумом розробників, має надавати альтернативні докази поліцейського свавілля нарівні з тими, що зняла камера на силовику. Зокрема, додаток призначений для відновлення балансу, якщо з’являться докази неправомірної поведінки правоохоронця, а тому має допомогти домогтися справедливості в суді. 

Головною особливістю програми є те, що вона знімає відео та зберігає його в режимі реального часу відразу в хмару. Отже, навіть якщо поліцейський відбере смартфон, це не допоможе видалити зняті кадри. 

Нагадаємо, що опитування показують – понад 40% українців вважають причиною злочинності серед силовиків почуття їхньої безкарності. Лише за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, вбивство в травні минулого року патрульними п’ятирічного Кирила Тлявова та зґвалтування в травні поточного року жінки прямо у відділку поліції в місті Кагарлик.

Щоб українські поліцейські перестали катувати та ґвалтувати людей у відділках, на їхніх робочих місцях невдовзі має запрацювати спеціальна система фіксації, яку наразі тестують у поліції Кіровоградської області.  

Раніше ZMINA розповідала, чому проблему катувань силовиками в Україні вважають системною та як на неї радять впливати експерти

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter