У Британії навчатимуть координаторів інтимних сцен у фільмах

Дата: 19 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Національна школа кіно і телебачення Великої Британії (NFTS) запускає курс, щоб навчати координаторів інтимних сцен у кіно та на телебаченні.

Про це повідомляє Variety.

Сцена з фільму “Люблю тебе ненавидіти”. Фото: Планета Кіно

Курс розпочнеться в травні цього року й триватиме шість місяців. Він розроблений з координаторами з Великої Британії, Іспанії й США. За словами організаторів, навчальна програма “покликана встановити новий стандарт у цій галузі”. 

Керівниця курсу, Гейлі Муралідхаран, працювала координаторкою інтимних сцен у низці кіно й телепроєктів.

“Як давня прихильниця створення можливостей на Півночі Англії та членкиня навчальної групи BECTU IC, я дуже рада, що NFTS взяла на себе таке зобов’язання і вирішила забезпечити високоякісне і сертифіковане навчання координаторів інтимних сцен у Лідсі”, – зазначила Муралідхаран.

Усі викладачі, які беруть участь у створенні курсу, – висококваліфіковані професіонали в галузі інтимних сцен у кіноіндустрії.

Актор Еліот Пейдж, виступаючи в Лондоні, похвалив роботу з координатором інтимних відносин над фільмом “Близько до тебе”, де він знімався. Актор каже, що він був вражений тим, що координатори не були присутні на постановках на початку його кар’єри.

“У мене ніколи раніше такого не було, і я працюю з 10 років. Є справді чутливі моменти, і про людей слід подбати”, – наголосив він. 

У 2022 році американські акторки виступили на підтримку роботи координатора інтимних сцен на знімальному майданчику після заяв актора Шона Біна (“Гра престолів”), який розкритикував цю посаду. Він заявляв, що не є прихильником роботи координаторів інтимності, оскільки вони можуть “зіпсувати спонтанність” цих сцен.

Тим часом про необхідність координаторів інтимності заявляли акторки Сідні Свіні й Емма Томпсон. Остання наголошувала на тому, що присутність координаторів інтимних сцен під час кінознімання є необхідною, особливо коли в них беруть участь молоді акторки.

Нагадаємо, що в найкасовіших фільмах 2023 року зменшилася кількість розмовних ролей для жіночих персонажів і літніх жінок. Крім того, зі 100 фільмів лише 5% мали рівну кількість жіночих і чоловічих персонажів.

ZMINA також писала, що Британська рада з класифікації фільмів (BBFC) підвищила віковий рейтинг фільму “Мері Поппінс” із U (підходить для будь-якого віку) до PG (дозволяється під наглядом батьків) через дискримінаційний термін, який міститься в стрічці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter