У Болгарії та Іспанії українські біженці можуть отримати психологічну допомогу телефоном

Дата: 24 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Гаряча лінія з надання психологічної допомоги біженцям з України запрацювала в Болгарії та Іспанії. 

Про це повідомила організація ПРООН в Україні. 

Фото: Антикризовий медіацентр

“Війна загострила потребу в фаховій психологічній допомозі, й ми в ПРООН разом із нашими партнерами робимо все можливе, аби психологічні послуги ставали доступнішими для всіх українців, де б вони не знаходились”, – йдеться у повідомленні.

Так, українці, які знайшли прихисток від російської агресії у згаданих країнах, можуть тепер звернутися за підтримкою психолога за номерами:

  • Іспанія: +34 900 861 441
  • Болгарія: +359 800 46 160

Раніше ZMINA писала, що з початку повномасштабної війни до психологів та психіатрів у системі охорони здоров’я звернулися 650 тисяч осіб, однак  повномасштабне вторгнення Росії все одно матиме критичні наслідки для психічного здоров’я українців. 

Відомо, що в Україні запустили безплатну цілодобову анонімну гарячу лінію психологічної підтримки для чоловіків. Звертатися за допомогою можна з будь-яких питань, що викликають стрес. Гаряча лінія за номерами 2345* (Vodafone та Lifecell) та +38 067 752 23 45 (Київстар) безплатна та працюватиме цілодобово. 

Крім того, ZMINA зібрала контакти організацій, що надають як безплатну психологічну підтримку, так і платні консультації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter