У білоруському селі силовики влаштували облаву після того, як місцевий вивісив там прапор України

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У селі Сосновий Бір у Білорусі місцевий мешканець зірвав прапор нинішньої влади та вивісив прапор України, після чого силовики прийшли до населеного пункту з облавою.

Про це повідомила моніторингова група “Беларускі Гаюн”

Фото: Беларускі Гаюн

“У ніч із 13 на 14 жовтня мешканець села Сосновий Бір, що на Гомельщині, зірвав і викинув у смітник червоно-зелений прапор. Замість нього він підняв прапор України”, – йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, пізніше силовики провели в селищі облаву і затримали місцевого жителя.

Вдома в самого чоловіка провели обшук та знайшли національну білоруську символіку, яку влада самопроголошеного президента Олександра Лукашенка називає “символікою екстремістської спрямованості”.

На нього завели кримінальну справу.

Раніше ZMINA писала, що в Білорусі силовики затримали, побили та змусили записати відео з вибаченнями чоловіка, який нібито образив бойовика міжнародної злочинної організації “Вагнер”. Відео з вибаченнями з’явилося на одному з пропагандистських телеграм-каналів, пов’язаних із силовиками. 

Затриманий чоловік на відео має садна на обличчі. Він каже, що 19 вересня, перебуваючи на пошті, “образив та зняв на телефон” бойовика-вагнерівця із шевроном ПВК та з державним прапором Білорусі.

Нагадаємо, що влітку в Білорусі затримали Інну Калацьку – матір колишнього політвʼязня, а нині добровольця Тихона Клюкача, що воює на боці України. Достеменно не відомо, за якою статтею затримали жінку, але в провладному телеграм-каналі вказано, що її звинуватили в “причетності до екстремізму”. Вона відбуває адміністративний арешт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter