У Білорусі звільнили з-під арешту ексфотокора “Радіо Свобода” Влада Гридзіна

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Фотограф Володимир Гридзін вийшов на волю після 13 діб арешту – таке покарання суд Мінська призначив йому нібито за “непокору законному розпорядженню чи вимозі посадової особи під час виконання нею службових обов’язків”. 

Про це повідомляється на сайті білоруської громадянської ініціативи “Хартія-97″.

Володимир Гридзін. Фото: “Наша Ніва”

Гридзін працював фотокореспондентом до серпня минулого року, поки влада республіки не позбавила його та ще трьох журналістів акредитації.

Нагадаємо, що виходити на зв’язок з рідними журналіст перестав 4 лютого, і лише через два дні стало відомо, що весь цей час чоловіка тримали в ізоляторі на Окрестіна. У його помешканні, як з’ясували друзі, провели обшук та, ймовірно, вилучили ноутбук і фотоапарат. 

7 лютого Фрунзенський райсуд у Мінську визнав фотографа винним за статтею про “непокору законному розпорядженню чи вимозі посадової особи під час виконання нею службових обов’язків” та відправив на 13 діб під арешт. 

13-денне ув’язнення стане не першим для Гридзіна. Торік у вересні його затримали під час виконання журналістських обов’язків і відправили на 11 діб до СІЗО на Окрестіна.

Нагадаємо, що міжнародна організація “Репортери без кордонів” вважає Білорусь найнебезпечнішою країною для журналістів у Європі. Силовики регулярно проводять у країні масові обшуки в правозахисників та медійників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter