У Білорусі телеграм-канал Світлани Тихановської визнали екстремістським

Дата: 16 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал колишньої кандидатки в президенти Білорусі та лідерки опозиції Світлани Тихановської.

 Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє Головне управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією Білорусі.

Світлана Тихановська. Джерело: телеканал “Белсат”

Судом Центрального району Мінська за матеріалами ГУБОЗіК МВС telegram-канал Світлани Тихановської визнаний екстремістськими матеріалами“, – йдеться у повідомленні.

Телеграм-канал, на який підписані понад 100 тисяч осіб, визнали екстремістським на підставі матеріалів перевірки управління.

Зберігання екстремістських матеріалів, а також підписка на визнані екстремістськими Telegram-канали і чати тягнуть відповідальність“, – зазначили у відомстві.

Раніше суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал “Країна для життя” Сергія Тихановського, чоловіка лідерки опозиції Світлани Тихановської.

Нагадаємо, постанова білоруського уряду дозволила карати користувачів месенджерів і соціальних мереж, які читають “екстремістів”. Документ надав право розглядати таких людей як учасників незаконних формувань.

Максимальне покарання за відповідною статтею у країні становить 7 років позбавлення волі.

Від початку масових протестів у Білорусі “екстремістським” визнали у країні чимало чого, зокрема сайт популярного медіа Tut.by, сайт-дзеркало видання та навіть його логотип. “Екстремістськими” визнали й телеграм-канал Nexta, який на момент написання новини читали 981 тисяча людей.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter