Білоруські силовики затримали журналістку “Белсату” та її чоловіка

Дата: 31 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Вночі 30 жовтня журналістку телеканалуБелсат” Ірину Славникову разом з її чоловіком Олександром Лойком затримали білоруські силовики. Це сталося у мінському аеропорту, куди пара прилетіла з Єгипту.

Про це в соцмережах повідомляє “Білоруська асоціація журналістів”.

Ірина Славникова. Фото: “Білоруська асоціація журналістів”

В аеропорту прикордонники та митники сказали батькові Ірини, що нікого не затримували, але коли він прийшов у відділок писати заяву про зникнення доньки, чоловікові повідомили, що Ірину та Олександра затримали нібито за вчинення адміністративного правопорушення. 

Заступник директора телеканалу “Белсат” Олексій Дзиковицький написав у фейсбуці, що Славникова була затримана разом із чоловіком Олександром Лойком. За останніми даними, обоє перебувають в ізоляторі на вулиці Окрестіна, куди під час масових акцій протесту силовики привозили затриманих демонстрантів.

Нагадаємо, у липні поточного року суд Залізничного району Гомеля (Білорусь) визнав екстремістськими сайт і всі соціальні мережі “Белсату”. 

Підставою для цього стали матеріали перевірки управління ГУБОЗіК МВС у Гомельській області, йдеться в повідомленні.

За законодавством Білорусі “поширення інформації з екстремістських джерел призводить до адміністративної відповідальності з покаранням у вигляді штрафу або арешту”.

Польський супутниковий телеканал “Белсат” активно висвітлював протести, що спалахнули в Білорусі після виборів президента в серпні 2020 року. Основні гасла протестувальників – проведення повторних, чесних виборів президента країни. Влада почала придушувати мирні протести, використовуючи гумові кулі, сльозогінний газ та водомети; у відповідь траплялися сутички із силовиками. На кілька днів у країні майже повністю відімкнули інтернет. Було затримано кілька тисяч людей. Однак акції протесту тривають до сьогодні з різною інтенсивністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter