У Білорусі працівникам “Нашої ниви” висунули підозри в заподіянні майнової шкоди без ознак крадіжки

Дата: 22 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет Білорусі обрав запобіжний захід для головного редактора “Нашої ниви” Єгора Мартиновича. Також затриманим залишається керівник відділу реклами та маркетингу Андрій Скурко. Їм інкримінують заподіяння майнової шкоди без ознак крадіжки.

Про це пише саме видання.

Хоча обрати запобіжний захід їм мали 21 липня до 14-ї години. Єгор Мартинович та Андрій Скурко залишаються в слідчому ізоляторі на Окрестіна. Вони є підозрюваними в заподіянні майнової шкоди без ознак крадіжки. Затриманим інкримінують оплату комунальних послуг приміщення за тарифами для фізичних осіб. А “треба було” за тарифами для юридичних осіб.

Слідчі підрахували, що для чотирьох компаній “Міненерго” було завдано збитків –3,5 тисячі рублів. Сама компанія ніколи не скаржилася”, – пише видання.

Натомість білоруського журналіста і головреда видання “Наша історія” Андрія Динька відпустили під заставу. Після 10-ї години ранку його вивезли зі слідчого ізолятора на Окрестіна та відвезли до СК, звідки його нещодавно звільнили. 

Ймовірно, Андрій залишається підозрюваним за ч. 2 ст. 216 КК (заподіяння майнової шкоди без ознак крадіжки).

Нагадаємо, що після обшуків 8 липня силовики затримали головреда “Нашої ниви” на 72 години як підозрюваного за ч. 1 ст. 342 КК (“Організація або підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь в них”). Під час затримання він отримав травму голови.

За повідомленнями “Нашої ниви” в телеграмі, того ж дня силовики прийшли й до редакцій “Брестської газети” та щотижневика Intex-Press у Барановичах, також затримано редактора місцевого видання orsha.eu.

На тлі репресій з боку режиму нелегітимного президента країни Олександра Лукашенка Білоруська асоціація журналістів виступила із заявою, в якій вимагає “припинити знищення білоруських незалежних медіа”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter