У Білорусі чоловіка судили прямо на робочому місці за образу Лукашенка у телеграмі

Дата: 27 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У місті Барановичі в Білорусі, відбувся виїзний суд над Сергієм Карпенею, прямо на меблевій фабриці, де чоловік працював оббивальником меблів впродовж шести років.

Про це повідомив правозахисний центр “Вясна”.

Сергій Карпеня

За версією слідства, 17 листопада минулого року Сергій Карпеня залишив у телеграм-каналі “Барановичи 97%” коментар, який “містив ненормативну лексику” щодо самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Що саме було в коментарі – не повідомляється.

Чоловіка визнали винним у “публічній образі президента Білорусі“. Він отримав два роки “хімії” – вид обмеження свободи з направленням у виправну колонію відкритого типу. Крім того, суддя ухвалила конфіскувати на користь держави телефон обвинуваченого.

Після засідання державний обвинувач Вадим Карачун провів з іншими працівниками фабрики бесіду про можливі наслідки “протиправної діяльності” в інтернеті.

Нагадаємо, на початку грудня поточного року у Білорусі силовики затримали 11 людей, які залишали “блюзнірські та образливі” коментарі у зв’язку із загибеллю російських військових.

Як відомо, від початку масових протестів білоруська влада активно формує негативний образ незгодних з нею, називаючи їх, зокрема, п’яницями, та в такий спосіб нібито виправдовуючи насильство щодо громадян. У вересні минулого року МВС країни навіть оприлюднило записи телефонних дзвінків нібито “простих законослухняних громадян”, які скаржилися на протестувальників та закликали ОМОН розстрілювати мітингарів. 

Також останнім часом у Білорусі почастішали затримання людей, які залишають у мережі коментарі щодо деяких подій. У жовтні силовики затримали близько 150 людей за те, що ті коментували новину про вбивство кадебівця. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter