У Берліні прихильники “русского міра” напали на журналістів ТСН

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Берліні 9 травня росіяни та учасники акції на честь “Дня побєди” в Трептов-парку напали на знімальну групу та телеведучу Наталію Мосійчук каналу 1+1.

У цей час журналісти знімали порушення під час пам’ятних заходів, пише ЗМІ.

Учасники проросійської акції в Берліні. Джерело: ТСН

Учасники проросійської акції прийшли до меморіалу радянським воїнам із забороненою в Німеччині символікою – георгіївськими стрічками та червоними прапорами. Знімальна група українського телеканалу фіксувала порушення на камеру. Прихильники Росії напали на журналістів, вигукуючи заклики до насильства.

У Німеччині 8–9 травня заборонили будь-які дії, що можна розцінити як підтримку російської агресії проти України, зокрема літери Z, V і георгіївську стрічку, прапори Росії, СРСР і підконтрольних РФ терористичних угруповань “ЛНР” та “ДНР”.

Водночас влада Німеччини заборонила українські прапори під час заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення. Згодом символіку України на заходах у Берліні 8 травня все ж таки дозволили, але впродовж лише однієї години.

Нагадаємо, напередодні 8 та 9 травня берлінська поліція заборонила у столиці Німеччини носіння української символіки. МЗС України розкритикувало таке рішення. 8 травня поліцейські примушували українців приховувати національну символіку та прапори, утім наступного дня дозволяла росіянам використовувати прапори країни-агресора.

Як відомо, дипломатичні відносини між Німеччиною та Україною перебувають у напруженому стані через проросійську політику офіційного Берліна у минулому. Оглядачі звинувачують німецьких політиків у тому, що ті зробили свій внесок у те, що міжнародні злочини під час повномасштабного вторгнення Росії стали можливими.  

Німеччина та деякі країни Європейського Союзу поки що не запровадили дієвих санкцій проти Росії через її агресію в Україні. Наразі щодня Росія отримує від продажу нафти та газу європейським країнам 1 млрд доларів, тоді як її витрати на війну за один день сягають 1 млрд доларів. 

Раніше в польській Варшаві українські активістки 9 травня завадили російському послу в Польщі Сергію Андрєєву покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів: його облили штучною кров’ю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter