Помилка Берліна: Кулеба обурений діями німецької поліції щодо української символіки

Дата: 08 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба гостро розкритикував німецьку владу та поліцію через конфлікт довкола української державної символіки.

Про це міністр написав на своїй сторінці у твіттері.

“Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку. Не можна ставити символи України та РФ на один щабель. А відібрати український прапор в учасників мирного мітингу — це напад на кожного, хто з цим прапором в руках нині захищає Європу та Німеччину від російської агресії, — написав міністр.

Напередодні поліція Берліна згорнула гігантський український прапор з написом “Вони — це ми” біля радянського меморіалу через день після того, як обласний сенат заборонив вивішувати російські та українські прапори на подіях, присвячених капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник перед цим висловив обурення забороною, яка, за його словами, демонструє однакове ставлення до жертви та агресора у війні Росії в Україні.

Вже 8 травня у столиці Німеччини сталося декілька конфліктів. Зокрема, поліція затримала чоловіка, який роздавав українські паперові прапорці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter