У Берліні напали на турецького журналіста у вигнанні, який критикував Ердогана

Дата: 09 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці Німеччині Берліні 8 липня напали на турецького журналіста у вигнанні Ерка Акарера, який багаторазово критикував президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Внаслідок нападу медійник отримав поранення в голову, пише Euractiv.

Джерело: твітер Акарера

Як повідомив сам журналіст з лікарні, його життю нічого не загрожує. Він також сказав, що “знає своїх нападників, але не капітулює перед фашизмом”.

Наразі Акарер і його родина перебувають під охороною німецької поліції.

Інший опозиційний турецький журналіст Джан Дундар, колишній головний редактор Cumhuriyet, який також наразі проживає в Берліні, написав у твітері, що напад був прямим меседжем Ердогана.

Акарер переїхав до Німеччини 2017 року за сприяння міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” (RSF) після того, як йому та трьом колегам пред’явили звинувачення в нібито оприлюдненні секретної інформації про діяльність державної безпеки та розвідки після повідомлення про смерть турецького розвідника в Лівії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Верховний апеляційний суд Туреччини скасував обвинувальний вирок 71-річному журналісту та письменнику, головреду нині закритої газети Taraf Ахмету Алтану, якого було визнано винним у “пособництві терористичній організації” та засуджено до довічного ув’язнення.

Водночас коаліція “Жінки в журналістиці” (CFWIJ) назвала Туреччину однією з трьох найнебезпечніших країн для журналісток у світі. Інші дві – це Алжир і Палестина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter