У Берліні напали на центр для біженців: семеро людей дістали поранення

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У центрі для біженців у берлінському районі Марцан стався напад, внаслідок якого ножові поранення отримали семеро людей. Підозрюваного у злочині 21-річного хлопця затримали правоохоронці.

Про це повідомляє видання FAZ.

Фото: Die Stimme Berlins

За даними поліції, 21-річний молодик нібито напав на кількох людей у центрі для біженців, завдаючи їм удари та ножові поранення.

Серед постраждалих – охоронець і відвідувач центру, які є громадянами Німеччини, а також п’ятеро мешканців центру – громадяни Молдови, зокрема 15-річна дитина. Деякі з потерпілих також отримали порізи, але їхньому життю, за попередньою інформацією, нічого не загрожує.

21-річний алжирець, підозрюваний у нападі, також отримав поранення. Причини його дій наразі невідомі.

Попереднє розслідування показує, що перед нападом підозрюваний посварився з гостем центру поза його межами і завдав удару 38-річному чоловіку. 62-річний охоронець, який намагався втрутитися, також дістав поранення.

За словами представників Державного управління у справах біженців, підозрюваного повинні депортувати.

Останнім часом у Берліні сталося кілька нападів, деякі з них із використанням ножів.

Нагадаємо, що у червні під час антиісламської акції в Мангеймі (Німеччина), на учасників напали з ножем. Поранення отримав поліціянт. Згодом він помер у лікарні.

Раніше, у 2022 році, ZMINA писала, що у Німеччині вперше за багато років побільшало нападів на будинки біженців. За девʼять місяців 2022 року вже було скоєно 65 таких нападів, а це майже стільки ж, як за весь попередній рік. Тоді влада зафіксувала 70 випадків псування майна біженців, які переважно чинили праворадикали. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter