У Бельгії понад два десятки мешканців будинку для літніх померли від коронавірусу

Дата: 28 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У бельгійському місті Антверпен від коронавірусу померли 23 мешканці будинку для літніх людей. 

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Фото: Daily Mail

Спалах коронавірусу зафіксували на початку грудня, через декілька днів після того, як до закладу приходив волонтер у костюмі Санта Клауса. Виявилося, що чоловік був носієм вірусу, але не знав про це. 

На фотографії з дня візиту, зокрема, видно, що під час спілкування з чоловіком не всі підопічні вдягали маски, а сам волонтер стояв дуже близько до мешканців будинку. 

“Це дуже велике психічне напруження для чоловіка, який грав Санту, а також для організаторів та персоналу”, – прокоментував ситуацію мер громади, у якій стався спалах, Вім Каєрс.

Водночас, за словами вірусолога Марка Ван Ранста, незважаючи на те, що більшість зі 125 мешканців будинку отримала коронавірус з одного джерела, поки незрозуміло, чи був візит волонтера причиною спалаху. Він зазначив, що спалах міг стати можливим також унаслідок поганої вентиляції. 

Нагадаємо, що станом на початок грудня серед мешканців та співробітників державних соціальних закладів, за даними Мінсоцполітики, виявили 798 підтверджених випадків коронавірусу, а 30 осіб померли від ускладнень хвороби. 

Через пандемію коронавірусу українці, які перебувають у вразливому становищі, опинилися сам на сам зі своїми проблемами. Винятком не стали й мешканці соціальних будинків. Раніше ZMINA вже розповідала, як ковід вплинув на життя людей з інвалідністю, безхатченків, ромів, в’язнів та інших українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter