В Афганістані заарештували чотирьох журналістів нібито за пропаганду “Талібану”

Дата: 28 Липня 2021
A+ A- Підписатися

В Афганістані, у південній провінції Кандагар, заарештували чотирьох журналістів за “пропаганду на користь тероризму”.

Про це заявила пресслужба МВС Афганістану, пише ArianaNews.

Джерело: ariananews.af

Троє репортерів радіо Nation Vice і оператор агентства Сіньхуа відвідали район Спін Болдак, який контролюється “Талібаном”, і готували репортаж звідти.

Напередодні уряд Афганістану заборонив журналістам відвідувати захоплений терористами район.

У МВС Афганістану заявили, що журналісти пропагували на користь “Талібану”. І хоча “афганський уряд відданий свободі слова”, це не стосується пропаганди тероризму. 

Водночас прихильники місцевих ЗМІ не згодні з тим, що журналісти пропагували на користь “Талібану”, і стверджують, що медійникам стає дедалі важче висвітлювати бойові дії, пише Reuters.

Висловила занепокоєння затриманням журналістів у Кандагарі міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

“Ми стурбовані затриманням чотирьох журналістів у Кандагарі. Вони повертались із району Спін Болдак після розслідування жертв серед цивільного населення. Ми закликаємо їх звільнити”, – зазначила організація у своєму твіттері

Комітет з безпеки журналістів в Афганістані (AJSC) також закликав уряд надати ретельну інформацію про арешт, підкресливши, що будь-яке порушення засобів масової інформації треба розглядати відповідно до законів Афганістану.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Афганістані вбили лауреата Пулітцерівської премії, фотожурналіста Даніша Сіддікі, який висвітлював бої між афганськими військовими та бойовиками екстремістського угруповання “Талібан”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter